Diskutera amerikansk skräckfilm. Allt ifrån Hollywood till Troma.
Skriv svar
fredzilla

Recension: Bloodstalkers

Inlägg av fredzilla »

En hel del spoilers dyker upp i recensionen.

I samband att jag köpte One by one (på utmärkta Monkey Beach på söder i stockholm) så köpte jag även denna rulle, främst på grund av att titeln var så cool. Smaka bara på den: BLOODSTALKERS…Mmmm!

Om man läser på insticket så får man lätt illusionen av att detta är en slasher, liknande Camp Slaughter, Blood Tracks eller Motorsågsmassakern – dvs ungdomar som åker på utflykt och träffar på konstiga rackare i skogen. Men tji fick jag, i alla fall delvis.

Först och främst var det inga ungdomar, eller så försökte dom bara se ut som ungdomar. Åldern 35-40 är väl mer korrekt, även om dom försökte verka mer ungdomliga. På klassiskt manér är dom ute och åker och stannar till vid en liten butik i ödemarken där en underlig redneck ser sur ut och varnar dom för att bege sig ut i trakterna. Sedan far dom vidare, åker till huset och partajar lite…det är nu man förväntar sig att den inavlade familjen ska komma…men icke! Istället så kommer det en flock med bigfoots och attackerar huset!

Efter lite dramatik och skrik så lyckas en kille fly från huset och i en väldigt komisk sekvens försöker han få hjälp i hus efter hus efter hus efter hus. I en mycket märklig del av detta så korsklipper man mellan en gospelkonsert, en scen då en kille springer i slow-mo och scener då storfötterna försöker ta sig in i huset. Det är faktiskt ganska kusligt.

MEN! Efter att ha trott att det är en slasher för att sedan bli en monsterfilm så visar det sig vara ett gäng knarkhandlare som har klätt ut sig till bigfoots för att skrämma iväg besökarna i huset (man har gömt sitt knark där)! Totalt oväntat! Killen som flydde kommer tillbaka och upptäcker blodbadet…och vips så blir det hela en revenge-story! Han letar upp knarkhandlarna och tar hämnd på dom på blodiga sätt.

Detta är äkta exploitation…en sån där film som man kunde se på drive in-biograferna i USA på sjuttiotalet – och det är bra. Eller bra är väl att ta i, men det är kul i alla fall. Vissa scener är genuin kusliga och obehagliga, men annars så är den mest kul – och det är ju sånt vi gillar.

BLOODSTALKERS…smaka på den…låt den rulla över tungan…jo, det är en av dom bästa filmtitlar jag sett!

/Fred
Användarvisningsbild
metmask
Splatter-o-holic
Splatter-o-holic
Inlägg: 2089
Blev medlem: ons okt 15, 2003 15:17

Inlägg av metmask »

haha, det där låter ju som en riktigt underbar film! jag gillar både våld, knark och ologik i mina filmer och den där verkar ju sanerligen ha ett riktigt högt underhållningsvärde dessutom.

får man fråga på vilket format du inhandlade filmen fred, och hur utgåvan var?

jag kan verkligen tänka mig att du är nöjd med ditt impulsköp. :)
the hunter from the future..
fredzilla

Inlägg av fredzilla »

Jag köpte den på Monkey Beach och det var någon obskyr vhs-utgåva :)
hatchet
Splatter-o-holic
Splatter-o-holic
Inlägg: 2956
Blev medlem: tis maj 12, 2020 20:08

Re: Recension: Bloodstalkers

Inlägg av hatchet »

En rulle som funkar utmärkt ihop med
Shriek of the Mutilated en o samma
kväll. :ymparty:
World of Hatchet's
Splatter & Horror
Est. 1974
Skriv svar