Diskutera t ex tv-program, länktips. filmfestivaler, tidningar och böcker. Samt övriga filmrelaterade diskussioner som inte passar i de olika delforumen. Obs ej off topic.
Skriv svar
Användarvisningsbild
dechristianize
Splatter-o-holic
Splatter-o-holic
Inlägg: 2945
Blev medlem: mån feb 07, 2005 11:52
Ort: Sundsvall

Organisera filmsamlingen

Inlägg av dechristianize »

TL;DR
Jag håller på att utveckla en tjänst som gör det lättare att hålla koll på sin filmsamling, både vilka filmer och vilka släpp man har. Feedback tar jag gärna emot. Kan tilläggas att jag inte är en designer, bara en "kodapa" ;)

Längre version
Vet inte hur ni andra håller koll på vad ni har i filmväg där hemma. Jag är en av, säkert rätt många, som håller koll med hjälp av ett Word-dokument som är organiserat i alfabetisk ordning.
Då jag inte anser att det är särskilt roligt har jag nu börjat koda ihop en webbsida för det. Man kommer bland annat kunna söka på filmer (hämtar sökdata från themoviedb.org). Där kan man välja vilken film det handlar om ifall sökningen gav flera träffar. Inne på filmsidan kan man få lite mer information om filmen och vilka släpp som finns registrerade genom min tjänst. I och med att det inte kommer finnas några släpp registrerade (till en början) är det användarna själv som kan registrera dessa. Jag gör det främst för min egen skull men de som vill kommer kunna registrera ett konto.

Sedan kommer man kunna se vilka filmer (och släpp) man har lagt in på sin egen profil.

Galleri på Dropbox

Status 2016-03-29
Det jag har hunnit bygga i dagsläget är registrerings- och inloggningsfunktionaliteten, sökning på filmer/serier + tillhörande vy för reslutat och till sist informationssida för valt resultat vid sökning. På sistnämnda sidan visas alla släpp för den aktuella filmen/serien och där kan man även välja att lägga till ett släpp man tycker saknas i listan.

Observera att "Movie collection" som syns på bilderna bara är ett arbetsnamn, hah!

Bild
Senast redigerad av dechristianize den tis mar 29, 2016 15:39, redigerad totalt 4 gång.
Användarvisningsbild
dechristianize
Splatter-o-holic
Splatter-o-holic
Inlägg: 2945
Blev medlem: mån feb 07, 2005 11:52
Ort: Sundsvall

Re: Organisera filmsamlingen

Inlägg av dechristianize »

I och med att innehållet när det kommer till filmsläpp och distributörer kommer vara inlagt av användarna kommer det behöva finnas en funktion för att göra rättningar om det blivit fel någonstans. Om rättningar ska kunna göras av användare eller endast admins vet jag dock inte än :)

Kommer nog öppna upp för en alpha/beta när mer funktionalitet har hunnit byggas. Meddelar i så fall här!
Användarvisningsbild
Greigh
Gore Addict
Gore Addict
Inlägg: 367
Blev medlem: mån mar 17, 2008 12:44
Ort: Västra Götaland

Re: Organisera filmsamlingen

Inlägg av Greigh »

Hade varit intressant och veta ifall din idé fortfarande är i bruk Petter :)
Gammal räv i forna kläder.
Skriv svar